Fons Stam kan zingen. Liedjes schrijven. Gitaar spelen. Hij kan nog veel meer, zoals viool spelen en zelfs de doedelzak. Maar het allerliefst zingt hij zijn eigen Nederlandstalige liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar. Hij is er goed in. Soms ontroerend. Soms erg grappig. En altijd aangenaam om naar te luisteren.

www.fonsstam.com

Fredie Kuiper is autodidact en componeert, schrijft en zingt het Nederlandstalig lied. Haar schorre en Amsterdams stemgeluid maakt het geheel wat volks maar de teksten zijn soms weer dusdanig filosofisch dat de sfeer meer het “chanson“ uitademt. Omdat zij regelmatig alleen zingt en speelt, wordt zij ook wel als troubadour gezien.

De laatste jaren richtte zij zich steeds meer op het schrijven van teksten. Zij werd bv gevraagd gelegenheidsteksten te schrijven voor o.a. het bruidspaar, de jubilaris, de overledene maar ook schrijft zij nog steeds iedere maand een lied voor een politiek café. Voor Renate Dorrestein schreef Fredie naar aanleiding van het boek “de leesclub” enkele liederen.

www.fredie.nl