Kleine muziek. Heel kleine muziek, is wat The Grey Pants maakt. Het duo wordt gevormd door Henk Koorn (van Hallo Venray) en singer-songwriter Elke van Zevenbergen en brengt vandaag een nieuwe clip uit via ons. Kleine zaken worden groot in liedjes van The Grey Pants.

Henk en Elke houden het minimaal met hun nieuwe band: slechts een gitaar, een ritmebox en twee stemmen doen al het werk. Daardoor worden de teksten van de twee extra uitvergroot, verhaaltjes over alledaagse zaken. Zo gaat dit liedje over de grijze broek van Henk (die eerst van zijn neef was) en inmiddels al een maand lang draagt volgens Elke. En zo gaat het met alle liedjes van The Grey Pants: het klinkt openhartig, komisch, ontroerend en het lijkt allemaal spontaan opgenomen te zijn.

The Grey Pants

‘Henk heeft ook al een jaar of 8 een duo met kunstenaar Melle de Boer, tevens singer-songwriter en bekend van de groepen Smutfish en John Dear Mowing Club. Melle de Boer heeft met Smutfishs debuut Lawnmower Mind één van de beste Nederlandse rootsalbums op zijn naam staan. Samen, onder de simpele en doeltreffende noemer Henk & Melle, maken ze wonderschone en aaibare americana.’

Henk & Melle