Na zijn succesvolle ‘One Man Rock N Roll Show’ Donderweg(50 shows in seizoen 2014/15) staat ‘geboren performer’ Jaap Boots eindelijk weer op de planken met een nieuw programma waarin wederom al zijn talenten samen komen.In Terug Naar Zee zingt en vertelt Jaap over zijn hang naar zee en strand en zijn romantische verlangens en idealen. Niet vreemd voor een man die geboren werd in kunstenaarsdorp Bergen (NH), waar ook Adriaan Van Dis, Adriaan Roland Holst, Lucebert, Slauerhoff, Thé Lau en Jacques Brel het zout en schuim van de Noordzee door de geest voelden waaien.
Toch is Terug Naar Zeeis geen nostalgische ‘Ik hou van Holland’-show, maar eerder een spetterende muziektheatervoorstellingwaarbij de zanger zijn publiek meeneemtnaar de zonnigste plekken van het strand, de donkerste plekken van de bos, de hoogste toppen van het duin en de mooiste plekjes van zijn geboortedorp.Terug Naar Zee gaat over zon, zee, strand, kunst en roots. Over muziek en de muze, over seks en bier en over regen en wind tegen. Over oud zijn en toch jongblijven. Over voortschrijdend inzicht. Over weggaan en thuiskomen. Over liefde en dood.
Uiteraard draait Jaap Boots(per slot van rekening ook oud-VPRO-dj)er weer doeltreffende plaatjes bij en is interactie met het publiek verre van uitgesloten.

Terug Naar Zee is tevens de titel van Jaap Boots’ nieuwe (3e) album, dat op 6 april 2018 zal verschijnen bij V2/Munich.
—————————————————————————————————————–
Over Donderweg – De show

“Op het podium ontpopt Boots zich als een volleerd kleinkunstenaar met mooie vertellingen die worden afgewisseld met passendemuziek.”
Gijsbert Kamer (De Volkskrant) over optreden Boots op Crossing Border (editie 2014), Den Haag

“Prachtige verhalen van een plaatjesdraaier die geen opsmuk nodig had om boeiende radio te maken.”
Leo Blokhuis

“s Avonds was het zo mogelijk nog uitverkochter bij Jaap Boots. De energieke ex-VPRO-dj met gitaar, platenspeler en kek hoedjepakte het publiek vanaf de eerste tel in met een vriendelijk, humoristisch en muzikaal programma over singletjes, herinneringenmaar vooral over muziekhelden en idolen, afgewisseld met mooie liedjes.”
Stefan Nieuwenhuis, Noorderzon Festival

“Jaap Boots maakt een gewaagd stap van gewaardeerd radiomaker naar kleinkunstenaar. Dat hij kon zingen en schrijven was albekend, nu combineert hij het in zijn programma en boek ‘Donderweg’. Een muzikale romanticus die aanschurkt tegenSpringsteen, Nick Cave en Tom Waits.”
De Recensent.NL

http://www.jaapboots.nl