Voortkomend uit meerdere muzikale stromingen is, in het Groene Hart regio Leiden, in de lente van 2013 een inspirerend semi akoestisch nieuw avontuur gestart. De nummers bevatten dynamiek, ruimte en afwisseling. Zowel in de uptempo- als de diepere songs nemen ze je mee naar de vreugde in de muziek. Ingetogen of uitbundig, zacht en lief, soms hard, liedjes met een kop romp en staart. Groeiliedjes die je in de greep krijgen en naar een climax toewerken. Van swing tot oren-verwennerij naar wegdromen… Americana sound and more ! Ons publiek refereert vaak aan Mark Knopfler, JJ Cale, Clapton maar er is dus meer…. The Jars live straalt door veel ervaring op de bühne, de chemie tussen de liedjesmakers is bijzonder en fascinerend.
Het geluid van drums, gitaren, bas en zang wordt zorgvuldig afgestemd. ‘ Less is more ‘ . In 2014 verschijnt de 6 songs tellende EP ‘ Fill it up ‘ , gevolgd door vele optredens in 2015.
In 2016 is gestart met het lanceren van een 3 maandelijkse single waarvan het nummer Snap Back de eerste is. Electric Freedom volgt deze zomer, check ze op de website. Veel luister- en kijkplezier plezier en wellicht tot ziens bij een optreden !

wwww.thejars.nl